Windows 10: Brak urządzenia PC na koncie Windows 11

Discus and support Brak urządzenia PC na koncie Windows 11 in Windows 10 Software and Apps to solve the problem; Brak urządzenia PC na koncie sieć wykluczona- drugi komputer jest rozpoznawalnyczasem po pojawi się ale jako tylko Windows bez wersji po 10 restartów i... Discussion in 'Windows 10 Software and Apps' started by Jacekvy, May 27, 2025 at 1:03 PM.

1. Jacekvy Win User

Brak urządzenia PC na koncie Windows 11

Brak urządzenia PC na koncie sieć wykluczona- drugi komputer jest rozpoznawalnyczasem po pojawi się ale jako tylko Windows bez wersji po 10 restartów i logowańoryginalny antywirus Windows 11 pro zapora resetowana wyłączana ,nawet router 2 razy resetowałem ,Ustawienia Konta ,Połączone urządzenia ,Windows że połączonybrak wersji systemu tylko "Windows" 2 czyste instalacje systemu5 razy usuwany z Microsoft store widnieje jako ikona na koncie Microsoft storesfc i reszta dism/ komendy nic nie dajączyste rozruchy nic ,wylogowanie i ponowne zalogowanie nic, aktywacja online aktywuje system ,wpisałem

:)

2. WojtecH Win User

Windows 11 - brak możliwości aktywacji.

Witam

Po aktualizacji biosu na płycie ASUS B550 windows pokazuje brak możliwości aktywacji systemu.

Kupiono Windows 7 PRO wersja box - laptop LENOVO

Kupiono upgrade do Windows 8 PRO - laptop LENOVO

Zaktualizowano do Windows 10 - laptop LENOVO - przeniesiono na stacjonarkę i zaktualizowano na Windows 11.

W między czasie zmieniłem płytę i procesor - Windows 11 się aktywował.

Niestety w ostatnim czasie po aktualizacji biosu Windows 11 wyrzuca komunikat o braku aktywacji.

Pan z infolini "Microsoftu powiedział że zmieniła się polityka Microsoftu i nie mogę już mieć Windowsa 11, mogę wrócić do 7 lub 8 ponieważ do nich posiadam fizyczny klucz.

Proszę o wyjaśnienie.??

3. Jules1955 Win User
    File Transfer Speed from Windows 11 to Synology NAS is VERY SLOW vs. Windows 10

I have a new Windows 11 PC and I'm noticing that the file sharing to my Synology NAS is very slow vs when I transferred files from my older Windows 10 PC.

File Transfer Speeds:

• Windows 11 to NAS (DS1520+) = 11.5 MB/s
    • Windows 11 to Windows 10 = 112 MB/s (much faster)
    • File size = 30GB

Note:

• Windows PCs and NAS are all Ethernet connected on 1GB home network.
    • Running: Windows 11 Pro 23H2
    • Running: DSM 7.2.1-69057 Update 5

Any suggestions on how to speed this up would be greatly appreciated. Thanks.

***moved from Windows / Windows 11 / Performance and system failures***

4. Gino Des Win User

Windows 10 & NAS Box

Hi Peter,

A few possible reasons can cause this issue. To help us identify the cause of this problem, we would like to know the following information:

• How is your NAS box connected to your computer? (Ethernet, Wi-Fi, or USB)
    • Are you using a program provided by the manufacturer of your NAS box to access it?
    • Do you receive any error messages when accessing your NAS box? If yes, what is the exact error message?
    • What troubleshooting steps have you tried so far?

In the meantime, we suggest that you perform the solution provided by omiklik (Most Helpful Reply)
    in the following thread: Unable to see NAS drive on Network - Win 10 PC.

Keep us updated on the status of the issue, and we will be glad to assist you further.

Thema:

Loading...
  1. Brak urządzenia PC na koncie Windows 11 - Similar Threads - Brak urządzenia koncie

2. Brak urządzenia PC na koncie Windows 11

in Windows 10 Gaming
    Brak urządzenia PC na koncie Windows 11: Brak urządzenia PC na koncie sieć wykluczona- drugi komputer jest rozpoznawalnyczasem po pojawi się ale jako tylko Windows bez wersji po 10 restartów i logowańoryginalny antywirus Windows 11 pro zapora resetowana wyłączana ,nawet router 2 razy resetowałem ,Ustawienia Konta...
  3. brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio

in Windows 10 Gaming
    brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio: Witam. Mam problem z wyjściowym urządzeniem audio. Próbowałam wszystkiego, ale ciągle nie mam dzwięku. Pomocy : https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/brak-zainstalowanego-urz%C4%85dzenia/861ecc9a-5b30-4614-965f-093c733e896b
  4. brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio

in Windows 10 Software and Apps
    brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio: Witam. Mam problem z wyjściowym urządzeniem audio. Próbowałam wszystkiego, ale ciągle nie mam dzwięku. Pomocy : https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/brak-zainstalowanego-urz%C4%85dzenia/861ecc9a-5b30-4614-965f-093c733e896b
  5. Jak zapisać klucz Bitlocker na koncie Microsoft z komputerów które są w domenie?

in Windows 10 Gaming
    Jak zapisać klucz Bitlocker na koncie Microsoft z komputerów które są w domenie?: Komputery w mojej sieci pracują w domenie ale użytkownicy są zalogowani także do usługi Microsoft365. W jaki sposób mogę zapisać klucze BitLocker na kontach Microsoft? Niestety zarówno po zalogowaniu do Microsoft Entra jak i konta Microsoft użytkownika jest informacja o braku...
  6. brak obrazek wyszukiwania

in Windows 10 Gaming
    brak obrazek wyszukiwania: brak obrazka na wyszukiwania po kliknieciu trzy kropki piszę dodaj konto microsoft https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/brak-obrazek-wyszukiwania/f2606ed0-f7d8-42ca-91f7-cc45dc8fa659
  7. Windows 11 - brak możliwości aktywacji.

in Windows 10 Gaming
    Windows 11 - brak możliwości aktywacji.: WitamPo aktualizacji biosu na płycie ASUS B550 windows pokazuje brak możliwości aktywacji systemu.Kupiono Windows 7 PRO wersja box - laptop LENOVOKupiono upgrade do Windows 8 PRO - laptop LENOVOZaktualizowano do Windows 10 - laptop LENOVO - przeniesiono na stacjonarkę i...
  8. Windows 11 - brak możliwości aktywacji.

in Windows 10 Software and Apps
    Windows 11 - brak możliwości aktywacji.: WitamPo aktualizacji biosu na płycie ASUS B550 windows pokazuje brak możliwości aktywacji systemu.Kupiono Windows 7 PRO wersja box - laptop LENOVOKupiono upgrade do Windows 8 PRO - laptop LENOVOZaktualizowano do Windows 10 - laptop LENOVO - przeniesiono na stacjonarkę i...
  9. Brak uprawnień administratora na lokalnym koncie administratora

in AntiVirus, Firewalls and System Security
    Brak uprawnień administratora na lokalnym koncie administratora: Dzień dobry,od dłuższego czasu mam problem z Windowsem, a dokładniej kontem. Polega on na, tym iż jestem zalogowany na lokalnym koncie administratora i nie mam żadnych uprawnień administratorskich....
  10. Zakupiona gra nie pojawia się na koncie

in Microsoft Windows 10 Store
    Zakupiona gra nie pojawia się na koncie: Dzień dobry, w dniu dzisiejszym 23.09.2020 około godziny 16:45 zakupiłem grę Forza Horizon 3 na promocji, która kończy się za 4 dni. Niestety problem pojawił się w momencie dokonywania płatności. Wybrałem płatność BLIK'iem i gdy pierwszy raz wpisywałem kod, transakcja...