Windows 10: Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

Discus and support Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren? in Windows 10 Software and Apps to solve the problem; Hiába próbálom futtatni az sfc/scannow parancsot a laptopomon rendszergazda ként,egyáltalán nem indul el. Mi lehet az oka?... Discussion in 'Windows 10 Software and Apps' started by AttilaTóthVG, Mar 26, 2025.

1. Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

Hiába próbálom futtatni az sfc/scannow parancsot a laptopomon rendszergazda ként,egyáltalán nem indul el. Mi lehet az oka?

:)

AttilaTóthVG, Mar 26, 2025

2. Windows 11 nem frissít.

A Windows 11 a 2024. 01.24-i frissítést követően nem frissít. Mutatja a frissítési lehetőségeket, de a frissítéseket nem lehet letölteni. Letöltési hiba 0x800706be jelzést mutat.

Piroska Dezsőné, Mar 26, 2025
  3. John J.D. Win User
    Windows 11 nem frissít.

Fordítási szolgáltatást használunk felhasználóink segítésére. Kérem, bocsássák meg a nyelvtani hibákat.

Szia Piroska, vagyok, egy olyan Microsoft-felhasználó, mint te.

Megértem a frusztrációdat, azért vagyok itt, hogy segítsek. Milyen hibaelhárítási lépéseket tett már?

Még nem próbáltál semmit, kérjük, futtassa a Windows Update hibaelhárítót a Get Help alkalmazásból:
    > Lépjen a Beállítások (Win + I billentyű) > a Windows Update elemre.
    > Kattintson a Segítség kérése elemre a Segítség kérése alkalmazás megnyitásához.
    > Görgessen lefelé, és keresse meg a "Windows-frissítésekkel kapcsolatos problémák elhárítása" elemet
    > Kattintson rá, és válassza az "Igen" lehetőséget. Ez automatikusan azonosítja és orvosolja az esetleges hibákat, és újraindítja a frissítési folyamatot. Tájékoztatásul csatoltam egy képernyőképet alább.

Ha a probléma továbbra is fennáll, kipróbálhat néhány más módszert, például ideiglenesen letilthatja a víruskereső szoftvert, elvégezheti a DISM & SFC vizsgálatokat, vagy visszaállíthatja a Windows Update összetevőit.

Állítsa alaphelyzetbe a Windows Update összetevőit az alábbi lépésekkel:
    > nyomja meg a gombot Windows + S gombot a billentyűzeten a Keresés megnyitásához.
    > Írja be a "cmd" parancsot, és válassza a "Futtatás rendszergazdaként" lehetőséget
    > Írja be ezeket a parancsokat egyenként, mindegyik után nyomja le az Enter billentyűt:

net stop wuauserv
    net stop cryptSvc
    nettó stop bitek
    net stop msiserver
    Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
    Ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
    net start wuauserv
    net start cryptSvc
    nettó indítási bitek
    net start msiserver

> Ezután zárja be a parancssort, és ellenőrizze, hogy a Windows frissítések újra működnek-e.

Ha a probléma továbbra is fennáll, próbálja meg futtatni a DISM és SFC parancsot az esetleges rendszerfájl-problémák automatikus javításához és visszaállításához. A 2–4. lépés itt található: https://support.microsoft.com/windows/using-sys...
    A DISM és SFC parancs futtatása után indítsa újra a számítógépet, és próbálja meg újra letölteni a frissítést.

Kérem, tudassa velem, hogyan megy, ha a probléma továbbra is fennáll, kérjük, kattintson az alábbi "Válasz" gombra, és tudassa velem is

J.D. János

Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren? [​IMG]

John J.D., Mar 26, 2025
  4. Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

Memóriaintegritást nem tudom visszakapcsolni.

Fordítási szolgáltatást használunk, hogy segítsük felhasználóinkat. Elnézést kérek a nyelvtani hibákért.

Szia és köszönöm, hogy elérted. A nevem Bernard egy olyan Windows-rajongó, mint te. Örömmel segítek neked ma.

Megértem a problémát, nincs miért aggódnom, azért vagyok itt, hogy segítsek, tudom, hogy ezek közül a lépések közül néhány már megtörtént, csak kihagyta őket, ha úgy gondolja, hogy ugyanaz lesz az eredménye.

1. módszer. Futtassa a DISM parancsot, és távolítsa el az inkompatibilis illesztőprogramokat

Nyomja meg a Windows billentyű + X billentyűkombinációt, majd kattintson a Windows PowerShell (rendszergazda) vagy a Windows terminál (rendszergazda) elemre, majd másolja, illessze be és írja be az alábbi parancssorokat:

pnputil /delete-driver oem48.inf /uninstall /force

pnputil /delete-driver oem55.inf /uninstall /force

pnputil /delete-driver oem25.inf /uninstall /force

Indítsa újra az eszközt, és ellenőrizze

Ha az újraindítás után még mindig van egy inkompatibilis illesztőprogram, kérjük, kövesse az alábbi linken található lépéseket:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/for...

Magyar fordítás: https://translated.turbopages.org/proxy_u/en-hu...

Megjegyzés: Ez egy nem a Microsofttól származó webhely. Úgy tűnik, hogy az oldal pontos, biztonságos információkat nyújt. Vigyázzon a webhelyen található olyan hirdetésekre, amelyek gyakran PUP (potenciálisan nem kívánt termékek) besorolású termékeket hirdethetnek. Alaposan vizsgálja meg a webhelyen hirdetett termékeket, mielőtt úgy dönt, hogy letölti és telepíti azt.

Tudassa velem, hogyan megy, és remélem, hogy ez segít.

Bernard
    Független tanácsadó

Lester BernardReyes, Mar 26, 2025
Thema:

Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

Loading...
  1. Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren? - Similar Threads - Miért nem lehet

2. Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?

in Windows 10 Gaming
    Miért nem lehet futtatni rendszergazda ként az sfc/scannow parancsot windows 11 rendszeren?: Hiába próbálom futtatni az sfc/scannow parancsot a laptopomon rendszergazda ként,egyáltalán nem indul el. Mi lehet az oka? https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/mi%C3%A9rt-nem-lehet-futtatni-rendszergazda/7444e4c0-d2bc-4f32-b271-570bb248aed2
  3. Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen

in Windows 10 Software and Apps
    Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen: Van egy 5.1-es hangrendszerem és a windows10 nem hajlandó kiadni magából az 5.1-es jelet. Ami azért furcsa mert nekem nem működik de másnak igen próbáltam más gépemmel is azokkal sem csinál semmit, nem jelenik meg az opció. sak én nem látom a surround opciókat?...
  4. Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen

in Windows 10 Gaming
    Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen: Van egy 5.1-es hangrendszerem és a windows10 nem hajlandó kiadni magából az 5.1-es jelet. Ami azért furcsa mert nekem nem működik de másnak igen próbáltam más gépemmel is azokkal sem csinál semmit, nem jelenik meg az opció. sak én nem látom a surround opciókat?...
  5. Miért nem működik az surround opció a win10-es gépemen

in Windows 10 Drivers and Hardware
  6. miért nem tudok belépni a minecraft javába

in Windows 10 Drivers and Hardware
    miért nem tudok belépni a minecraft javába: Miért nem tudom használni a Minecraft javámat https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/mi%C3%A9rt-nem-tudok-bel%C3%A9pni-a-minecraft/7fa57935-4c0f-401c-aa60-7aeb26ba517c
  7. miért nem tudok belépni a minecraft javába

in Windows 10 Gaming
    miért nem tudok belépni a minecraft javába: Miért nem tudom használni a Minecraft javámat https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/mi%C3%A9rt-nem-tudok-bel%C3%A9pni-a-minecraft/7fa57935-4c0f-401c-aa60-7aeb26ba517c
  8. miért nem tudok belépni a minecraft javába

in Windows 10 Software and Apps
  9. SFC/SCANNOW

in Windows 10 Installation and Upgrade
    SFC/SCANNOW: Cannot repair member file [l:27]'MSFT_MpComputerStatus.cdxml' of Windows-Defender-Management-Powershell, version 10.0.17134.1, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35} in the store, hash mismatch 2019-07-19 10:11:31, Info CSI 00003e90 [SR] This...
  10. SFC /scannow

in Windows 10 BSOD Crashes and Debugging
    SFC /scannow: windows resource proteciton found corrupt files but was unable to fix some of them. for online repairs,details are included in teh CBS log file located windir/logs/cbs.log [ aka C:\Windows\Logs\CBS\CBS.LOG. I have the CBS.log.. but i don't know how to post it nor do i see a...