Windows 10: Reinstalacja systemu Windows 11 za pomocą pliku ISO bez utraty klucza

Discus and support Reinstalacja systemu Windows 11 za pomocą pliku ISO bez utraty klucza in Windows 10 Gaming to solve the problem; Dzień dobry,Chciałbym prosić o pomoc i poradę. Planuję całkowicie przeinstalować system Windows 11 na moim komputerze. Zamierzam przy tym sformatować... Discussion in 'Windows 10 Gaming' started by OlafZiemniak, May 1, 2025 at 11:32 AM.

1. Reinstalacja systemu Windows 11 za pomocą pliku ISO bez utraty klucza

Dzień dobry,Chciałbym prosić o pomoc i poradę. Planuję całkowicie przeinstalować system Windows 11 na moim komputerze. Zamierzam przy tym sformatować dysk systemowy, aby zacząć od zupełnie czystej instalacji, ponieważ chcę pozbyć się wszelkich starych plików i potencjalnych problemów. Instalacja ma się odbyć dokładnie na tym samym komputerze i tym samym dysku SSD, na którym system działa obecnie.Moja główna obawa dotyczy klucza aktywacyjnego Windows 11. Posiadam licencję przeznaczoną tylko na jedno urządzenie i bardzo się boję, że po sformatowaniu dysku i ponownej instalacji systemu stracę a

:)

OlafZiemniak, May 1, 2025 at 11:32 AM

2. Błąd systemu

Od jakiegoś czasu gdy chcę włączyć na laptopie grę wyskakuje mi błąd systemu i pisze, że nie znaleziono obiektu VCRUNTIME140.dll oraz MSVCP140.dll. Będę bardzo wdzięczna jak ktoś pomoże. Z góry dziękuję za pomoc

3. Klucze g2a

Korzystamy z usług tłumaczeniowych, by wesprzeć naszych użytkowników. Przepraszamy za wszelkie błędy gramatyczne.

Cześć Szymon,

Jestem Dyari. Dziękujemy za kontakt. Z przyjemnością pomogę państwu w tym zakresie.

Sprawdziłem stronę internetową i sprzedają klucz licencyjny systemu Windows 10 tylko za 20 USD. Jeśli chcesz kupić oryginalny i legalny klucz licencyjny, powinieneś zapłacić nie mniej niż sto USD. Więc. Nie zaleca się kupowania klucza licencyjnego z takich stron internetowych. Zawsze zaleca się kupowanie klucza licencyjnego systemu Windows tylko z oficjalnej strony microsoft lub od wiarygodnego sprzedawcy:
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/akt...

Daj mi znać, jeśli potrzebujesz dalszej pomocy i informuj mnie na bieżąco.

4. Reinstalacja systemu Windows 11 za pomocą pliku ISO bez utraty klucza

Ścinanie się systemu bez jasnego powodu, w dzienniku zdarzeń mnóstwo ostrzerzeń oraz błędów.

Ta odpowiedź została przetłumaczona automatycznie. W związku z tym mogą występować błędy gramatyczne lub dziwne sformułowania.

Szanowni Adrian_152,

Witamy w społeczności firmy Microsoft!

Rozumiem, że napotykasz pewne wyzwania związane z komputerem stacjonarnym po wymianie dysku SSD i ponownej instalacji systemu Windows 11. Opisane objawy, takie jak przerwy w działaniu systemu, długi czas ładowania i błędy w dzienniku zdarzeń, wskazują na potencjalne problemy, które mogą mieć wpływ na wydajność systemu.

Zagłębmy się w błędy, o których wspomniałeś:

• Identyfikator zdarzenia 10016: Ten identyfikator zdarzenia jest dość powszechny i można go zignorować, ponieważ zwykle nie powoduje problemów z wydajnością komputera.
    • Identyfikator zdarzenia 131: Ten błąd oznacza niepowodzenie podczas przenoszenia metadanych. Kod wyniku 0x80070490 często wskazuje na problem z uszkodzeniem systemu plików lub rejestru. Aby rozwiązać ten problem, możesz wyłączyć przemieszczanie metadanych, przechodząc do:

Ustawienia systemu Windows > System > Informacje > Zaawansowane ustawienia systemu > Wybierz kartę Sprzęt > kliknij przycisk Ustawienia instalacji urządzenia.

W wyskakującym okienku, które się pojawi, możesz zmienić ustawienie z Tak (zalecane) na Nie (urządzenie może nie działać zgodnie z oczekiwaniami).
    • Identyfikator zdarzenia 455 i identyfikator zdarzenia 41: Te dwa identyfikatory zdarzeń są nieco niejednoznaczne, szczególnie jeśli masz pewność, że system włącza się i wyłącza normalnie. Sugeruje to, że może występować potencjalny problem z systemem, który wymaga dalszego rozwiązywania problemów, ponieważ informacje dostarczane przez te identyfikatory zdarzeń są niewystarczające.
    Oprócz rozwiązania tych konkretnych błędów, zalecam przeprowadzenie kompleksowego procesu sprawdzania systemu i rozwiązywania problemów:

1. Pobierz najnowsze dostosowane sterowniki z oficjalnej strony internetowej producenta sprzętu. Obejmuje to sterowniki chipsetu, sterowniki systemu BIOS, sterowniki karty sieciowej, sterowniki karty graficznej, aktualizacje oprogramowania układowego itp. Biorąc pod uwagę niedawną instalację systemu Windows 11, pobranie sterowników jest szczególnie ważnym krokiem.
    2. Wykonaj czysty rozruch, aby odizolować oprogramowanie lub usługi innych firm, które mogą powodować konflikty, i monitoruj problemy z wydajnością w środowisku czystego rozruchu.
      • Naciśnij Win + R, wpisz msconfig i naciśnij Enter.
      • W oknie Konfiguracja systemu przejdź do zakładki Usługi.
      • Zaznacz opcję Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft, a następnie kliknij przycisk Wyłącz wszystkie.
      • Przejdź do zakładki Uruchamianie i kliknij Otwórz Menedżera zadań.
      • Wyłącz wszystkie elementy startowe, a następnie zamknij Menedżera zadań i kliknij OK w oknie Konfiguracja systemu.
      • Uruchom ponownie komputer.

Zastrzeżenie: Te kroki "czystego rozruchu" mogą na pierwszy rzut oka wydawać się skomplikowane. Jednak, aby uniknąć kłopotów, postępuj zgodnie z nimi w kolejności i krok po kroku, aby pomóc Ci wrócić na właściwe tory.
    3. Uruchom SFC i DISM, aby naprawić wszelkie uszkodzenia plików systemowych.
      • Znajdź CMD w menu Start, wyszukaj "Wiersz polecenia" i wybierz "Uruchom jako administrator".
      • Wprowadź następujące polecenia pojedynczo, upewniając się, że uruchamiasz następne polecenie po zakończeniu poprzedniego.

• Po zakończeniu skanowania możesz sprawdzić informacje o skanowaniu, aby sprawdzić, czy zostały wykryte i rozwiązane jakiekolwiek problemy.
    4. Monitoruj działanie systemu i wykorzystanie zasobów: Możesz otworzyć Menedżera zadań i sprawdzić wykorzystanie procesora i pamięci, aby zobaczyć, czy jakieś procesy nie zużywają nadmiernych zasobów.
    Jeśli wykonanie tych czynności nie rozwiąże problemu lub jeśli dokonano jakichkolwiek nowych odkryć lub postępów w rozwiązaniu problemu, prosimy o poinformowanie mnie o tym w dowolnym momencie w odpowiedzi.

Z góry dziękujemy za cierpliwość i współpracę, ponieważ wspólnie pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu.

Pozdrawiam

Marcin | Specjalista ds. pomocy technicznej społeczności firmy Microsoft

Martin.D - MSFT, May 1, 2025 at 11:34 AM
Thema:

Reinstalacja systemu Windows 11 za pomocą pliku ISO bez utraty klucza

Loading...
  1. Reinstalacja systemu Windows 11 za pomocą pliku ISO bez utraty klucza - Similar Threads - Reinstalacja systemu pomocą

2. Reinstalacja systemu Windows 11 za pomocą pliku ISO bez utraty klucza

in Windows 10 Software and Apps
    Reinstalacja systemu Windows 11 za pomocą pliku ISO bez utraty klucza: Dzień dobry,Chciałbym prosić o pomoc i poradę. Planuję całkowicie przeinstalować system Windows 11 na moim komputerze. Zamierzam przy tym sformatować dysk systemowy, aby zacząć od zupełnie czystej instalacji, ponieważ chcę pozbyć się wszelkich starych plików i potencjalnych...
  3. Faktura za předplatné

in Windows 10 Gaming
    Faktura za předplatné: Dobrý den,za jak dlouhu budu moci stáhnout fakturu za předplatné? Stále mi chybí tlačítko stáhnutí daňového dokladu.. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/faktura-za-p%C5%99edplatn%C3%A9/4a728f92-a06b-4ff0-8956-7f455bd1b107
  4. Faktura za předplatné

Faktura za předplatné: Dobrý den,za jak dlouhu budu moci stáhnout fakturu za předplatné? Stále mi chybí tlačítko stáhnutí daňového dokladu.. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/faktura-za-p%C5%99edplatn%C3%A9/4a728f92-a06b-4ff0-8956-7f455bd1b107
  5. Aktywacja systemu Windows 11 po wymianie podzespołów.

Aktywacja systemu Windows 11 po wymianie podzespołów.: Mam problem. Próbuję zaktywować system Windows 11 na urządzeniu po wymienieniu podzespołów. Na tym samym urządzeniu był już zaktywowany system Windows 10 Pro na licencji cyfrowej, później po resecie urządzenia, był instalowany Windows 11 Pro ze strony Microsoftu, wtedy...
  6. windows 11 Bład podczas przywracania systemu 0x80070301

in Windows 10 Gaming
    windows 11 Bład podczas przywracania systemu 0x80070301: witam nie moge przywrócić systemu do puntku przywracania , próbowałem kilka razy zresetować komputer lecz to nic nie dało. użyłem poprzednio aplikacji która powinna przyspieszyć mój komputer przed tym zrobiłem normalnie punkt zapisu po próbie przywrócenia systemu pojawia się...
  7. windows 11 Bład podczas przywracania systemu 0x80070301

windows 11 Bład podczas przywracania systemu 0x80070301: witam nie moge przywrócić systemu do puntku przywracania , próbowałem kilka razy zresetować komputer lecz to nic nie dało. użyłem poprzednio aplikacji która powinna przyspieszyć mój komputer przed tym zrobiłem normalnie punkt zapisu po próbie przywrócenia systemu pojawia się...
  8. Ścinanie się systemu bez jasnego powodu, w dzienniku zdarzeń mnóstwo ostrzerzeń oraz błędów.

in Windows 10 Gaming
    Ścinanie się systemu bez jasnego powodu, w dzienniku zdarzeń mnóstwo ostrzerzeń oraz błędów.: Witam, od kilku dni mam problem z komputerem stacjonarnym wymienilem dysk ssd na nowy - 100% sprawny i zainstalowalem na nowo system win 11. Od tamtego czasu widać, ewidentne ścinanie się systemu, takie jakby przerwania systemowe, powolne ładowanie się stron w przeglądarce,...
  9. Ścinanie się systemu bez jasnego powodu, w dzienniku zdarzeń mnóstwo ostrzerzeń oraz błędów.

Ścinanie się systemu bez jasnego powodu, w dzienniku zdarzeń mnóstwo ostrzerzeń oraz błędów.: Witam, od kilku dni mam problem z komputerem stacjonarnym wymienilem dysk ssd na nowy - 100% sprawny i zainstalowalem na nowo system win 11. Od tamtego czasu widać, ewidentne ścinanie się systemu, takie jakby przerwania systemowe, powolne ładowanie się stron w przeglądarce,...
  10. Błąd systemu

in Windows 10 Installation and Upgrade
    Błąd systemu: Od jakiegoś czasu gdy chcę włączyć na laptopie grę wyskakuje mi błąd systemu i pisze, że nie znaleziono obiektu VCRUNTIME140.dll oraz MSVCP140.dll. Będę bardzo wdzięczna jak ktoś pomoże. Z góry dziękuję za pomoc...