Windows 10: wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10

Discus and support wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10 in Windows 10 Software and Apps to solve the problem; Niestety psuje mi się dysk twardy hdd, laptop asus dodatkowo posiadam partycję recovery na nim chcę wymienić dysk twardy w laptopie, więc automatycznie... Discussion in 'Windows 10 Software and Apps' started by AS2025, Feb 14, 2025.

1. AS2025 Win User

wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10

Niestety psuje mi się dysk twardy hdd, laptop asus dodatkowo posiadam partycję recovery na nim chcę wymienić dysk twardy w laptopie, więc automatycznie tracę system windowsczy da się zgrać windows 10? - jeśli tak to jak? żeby potem móc wgrać go już na nowym dysku, w tym samym laptopieproszę o pomoc

:)

AS2025, Feb 14, 2025
  2. Ahhzz Win User

Windows 10 Tweaks

Pressing “Windows+Pause Break” (it’s up there next to scroll lock) opens the “System” Window.

Windows 10: In the new version of Windows, Explorer has a section called Quick Access. This includes your frequent folders and recent files. Explorer defaults to opening this page when you open a new window. If you’d rather open the usual This PC, with links to your drives and library folders, follow these steps:

• Open a new Explorer window.
    • Click View in the ribbon.
    • Click Options.
    • Under General, next to “Open File Explorer to:” choose “This PC.”
    • Click OK

credit to Lifehacker.

Ahhzz, Feb 14, 2025
  3. Monk.e83 Win User
    Unlocked Realtek HD Audio Drivers Windows 7 & 8 (With Dolby Digital Live and DTS Interactive)

DTS supported natively by Windows 8/8.1 and it should work on windows 10 too just DDL require to unlock your driver .

Monk.e83, Feb 14, 2025
  4. wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10

Pomocy, mam problem z przywracaniem systemu.

Witam mam problem z odzyskiwaniem systemu Windows 10. wyskakuje mi następujący błąd:

Narzędzie Przywracanie systemu nie może wypakować oryginalnej kopii katalogu z punktu przywracania

źródło: %ProgramFiles%\WindowsApps
    Miejsce docelowe: AppxStaging

Wystąpił nieokreślony bląd podczas przywracania systemu. (0x8007045b)

TheDark316, Feb 14, 2025
Thema:

wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10

Loading...
  1. wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10 - Similar Threads - wymiana dysku odzyskanie

2. Odszywrowanie Bitlockera z dysku

in Windows 10 Software and Apps
    Odszywrowanie Bitlockera z dysku: Dzień dobry,Czy jeżeli mam zaszyfrowany dysk kluczem bitlockerto jest możliwe odszyfrowanie go bez posiadania komputera ani bez klucza do odszyfrowania? https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/odszywrowanie-bitlockera-z-dysku/da903127-8710-4f09-a953-5c7acbe8ad1b
  3. Odszywrowanie Bitlockera z dysku

in Windows 10 Gaming
    Odszywrowanie Bitlockera z dysku: Dzień dobry,Czy jeżeli mam zaszyfrowany dysk kluczem bitlockerto jest możliwe odszyfrowanie go bez posiadania komputera ani bez klucza do odszyfrowania? https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/odszywrowanie-bitlockera-z-dysku/da903127-8710-4f09-a953-5c7acbe8ad1b
  4. Aktywacja systemu Windows 11 po wymianie podzespołów.

Aktywacja systemu Windows 11 po wymianie podzespołów.: Mam problem. Próbuję zaktywować system Windows 11 na urządzeniu po wymienieniu podzespołów. Na tym samym urządzeniu był już zaktywowany system Windows 10 Pro na licencji cyfrowej, później po resecie urządzenia, był instalowany Windows 11 Pro ze strony Microsoftu, wtedy...
  5. wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10

in Windows 10 Gaming
    wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10: Niestety psuje mi się dysk twardy hdd, laptop asus dodatkowo posiadam partycję recovery na nim chcę wymienić dysk twardy w laptopie, więc automatycznie tracę system windowsczy da się zgrać windows 10? - jeśli tak to jak? żeby potem móc wgrać go już na nowym dysku, w tym samym...
  6. wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10

in Windows 10 Installation and Upgrade
    wymiana dysku a odzyskanie systemu windows 10: Niestety psuje mi się dysk twardy hdd, laptop asus dodatkowo posiadam partycję recovery na nim chcę wymienić dysk twardy w laptopie, więc automatycznie tracę system windowsczy da się zgrać windows 10? - jeśli tak to jak? żeby potem móc wgrać go już na nowym dysku, w tym samym...
  7. Odzyskanie danych z uszkodzonego windows 11

in Windows 10 Gaming
    Odzyskanie danych z uszkodzonego windows 11: Witam. mój system windows 11 sam się uszkodził i nie da się go w zaden sposób naprawić. ani uruchomić. Miałem tam bardzo ważne dane i niestety nie wiem jak skopiować swoje dane z uszkodzonego systemu abym mógł odzyskać dane i zainstalować na nowo w11.Z góry dziekuje za pomoc....
  8. Odzyskanie danych z uszkodzonego windows 11

Odzyskanie danych z uszkodzonego windows 11: Witam. mój system windows 11 sam się uszkodził i nie da się go w zaden sposób naprawić. ani uruchomić. Miałem tam bardzo ważne dane i niestety nie wiem jak skopiować swoje dane z uszkodzonego systemu abym mógł odzyskać dane i zainstalować na nowo w11.Z góry dziekuje za pomoc....
  9. Błąd systemu

in Windows 10 Installation and Upgrade
    Błąd systemu: Od jakiegoś czasu gdy chcę włączyć na laptopie grę wyskakuje mi błąd systemu i pisze, że nie znaleziono obiektu VCRUNTIME140.dll oraz MSVCP140.dll. Będę bardzo wdzięczna jak ktoś pomoże. Z góry dziękuję za pomoc...
  10. Oczyszczanie dysku

in Windows 10 Drivers and Hardware
    Oczyszczanie dysku: Po aktualizacji W10 wersja 1903, build 18362.356 nie działa "Oczyszczanie dysku" (dla plików systemowych) - aplikacja wyłącza się! https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/oczyszczanie-dysku/bd441fc2-bdb0-4337-8176-284e0caa740c