Windows 10: All video in every browser loses audio then stops after a few minutes

Discus and support All video in every browser loses audio then stops after a few minutes in Windows 10 Software and Apps to solve the problem; So, there was an automatic windows update on my machine a few days ago. It was some huge update that took hours, and afterwards it was acting like it... Discussion in 'Windows 10 Software and Apps' started by alphajoe, Dec 26, 2015.

  1. alphajoe Win User

    All video in every browser loses audio then stops after a few minutes


    So, there was an automatic windows update on my machine a few days ago. It was some huge update that took hours, and afterwards it was acting like it had just installed Windows again. It had those placeholder screens saying how great Windows 10 was and that it was preparing my machine for first use, etc... I didn't have to do any major setup, like timezone and networks and stuff, but some of my regular apps had been reset and I had to reconfigure them. Other than that it seemed to be working fine. However, something began happening that is causing me a lot of grief. Every time I am on YouTube or Vimeo, the videos will play for a few minutes, but then the audio drops out and then the video will stop playing. That is in Chrome. In Firefox, the video stops for a second and then it starts back up like the network dropped out (compression artifacts, etc...). My network has been fine, it is 50meg broadband and is pretty solid. I have gone ahead and updated my audio (I have a G35 USB headset) and I updated my video drivers (nVidia GTX 980), rebooted the machine, rebooted the router and modem, and everything else that I can think of, but still the video does this to me. I also use sites like digital tutors, and their videos do the same thing. So it has to be something on my end. I am running out of ideas here and could use some help.

    PS I did try to go back and look at the update that was installed, but it wiped my update history as well.

    :)
     
    alphajoe, Dec 26, 2015
    #1

  2. iTunes stops playing audio after a few minutes

    I have an issue when watching movies on iTunes where after about 10 minutes of playing a video, it will start frezzing on a frame every now and then and not play smoothly until eventually the sound will stop completely. When this happens, the only way I
    have found to fix it is to close iTunes and reopen the program. It may me be something with the audio on my laptop though and iTunes may just have issues with the current audio settings or something.

    Help on this would be much appreciated.

    Amd -A6-3420M Apu With Radeon

    6gb RAM

    64-bit Windows 10 Home
     
    sernityahmed, Dec 26, 2015
    #2
  3. Karla Alm Win User
    iTunes stops playing audio after a few minutes

    Hello Rich,

    To help you with your concern, we suggest that you downgrade your software and check if the issue persists. You can also try to uninstall then reinstall the application and see if it works.

    Let us know if you need further information.

    Regards.
     
    Karla Alm, Dec 26, 2015
    #3
  4. alphajoe Win User

    All video in every browser loses audio then stops after a few minutes

    Well, after digging around and trying to find what the problem was, I discovered other odd things. When I opened the device manager, the list would constantly refresh, as if a device was being added and removed over and over. Occasionally the USB bus would reset, causing my Razer Chroma to shutoff it's lights and my mouse would stop for just a second while it reset, as well as causing the sound to drop out of my USB headset. After looking for a solution to 'that' problem, the only thing I found that seems to be working so far is this:


    1. Scroll to the right and type 'Power Options' in the search field and click on it.
    2. Click 'Change plan setting' on your chosen plan.
    3. Click 'Change advanced power setting' on your chosen plan.
    4. Find 'USB settings' and open.
    5. Find 'USB selective suspend setting' and change it to disabled.

    After doing that, my problems seemed to have stopped for now. I will keep an eye on it though. It is really strange that I would have all of this trouble just because of a windows update.
     
    alphajoe, Dec 28, 2015
    #4
Thema:

All video in every browser loses audio then stops after a few minutes

Loading...
  1. All video in every browser loses audio then stops after a few minutes - Similar Threads - video every browser

  2. Wifi dropping every few minutes

    in Windows 10 Customization
    Wifi dropping every few minutes: Hi, My wifi has been doing this thing where it drops for no reason. It will freeze my computer then disconnect. Every few times it will show no wifi near me at all and I have to reset my computer to reconnect to my wifi. I have troubleshooted countless times, have reset the...
  3. Audio randomly cuts out every few minutes

    in Windows 10 Drivers and Hardware
    Audio randomly cuts out every few minutes: This began to happen fairly recently, probably over the past few days. My audio is cutting out/lagging randomly when listening to Spotify and/or playing games for example. I'm using a DGX Xonar 5.1 soundcard for my toslink hi-fi system, as well as bluetooth headphones and...
  4. Mouse lag every few minutes

    in Windows 10 Ask Insider
    Mouse lag every few minutes: Every few minutes, my mouse will lag for a very short amount of time. I first noticed this problem happening around 2 weeks ago. I have tried multiple mice/mousepads so I believe the issue has to do with my PC. I have also been using this PC for ~4 years with no prior...
  5. Video Editor in Windows 10 stopped working after few minutes - black screen for videos on...

    in Windows 10 Software and Apps
    Video Editor in Windows 10 stopped working after few minutes - black screen for videos on...: Hi community, I have tried the Video Editor (part of the Photos application) in Windows 10 to create video. I have created new project and worked on it for couple hours. I am having there couple of dozens trimmed videos. Last time when I was working on my project the...
  6. Security Essentials suddenly is stopping every few minutes

    in AntiVirus, Firewalls and System Security
    Security Essentials suddenly is stopping every few minutes: Been using Security Essentials, Windows 7, for several years, no problems. Today its behavior has changed. Every few minutes it goes from green to red, service has stopped. I restart, it restarts, goes back to green, life is good. For a few minutes. Then it stops again. I...
  7. An active window lose focus unexpectedly after few minutes

    in Windows 10 BSOD Crashes and Debugging
    An active window lose focus unexpectedly after few minutes: I'm on Windows 10 Pro 1803. I recently did a reinstall of Google Chrome as it was behaving strangely. From then (I think) I'm losing focus from an active window suddenly. A program is stealing the focus from my active window. I've run Microsoft Safety Scanner and nothing...
  8. 1511 update, lose IPv6 connectivity a few minutes after reboot

    in Windows 10 Network and Sharing
    1511 update, lose IPv6 connectivity a few minutes after reboot: I've installed the 1511 update (threshold 2) on my desktop computer. It has always worked correctly with my dual stack IPv4 and IPv6 LAN, with both Windows 8 and Windows 10. Now, after the update, it will initially have IPv6 working after I reboot. Then, after a few minutes,...
  9. Windows stops listening to keyboard every few minutes...

    in Windows 10 Drivers and Hardware
    Windows stops listening to keyboard every few minutes...: I am running resource monitor to see what is going on, as periodically my keyboard does not respond at all. I don't see errors in the event log, and I think I saw something like this when windows 10 first came out, and have reinstalled it over the weekend. There is a clue...
  10. Slowdown every few minutes - SHCore.dll?

    in Windows 10 Performance & Maintenance
    Slowdown every few minutes - SHCore.dll?: Hello, So I've been trying to identify this issue for months and I cannot for the life of me figure this out. I've checked EVERYTHING, and I can't trace where the lag is coming from. Reinstalled Windows multiple times and experience the lag. According to Process...