Windows 10: Video file framerate trouble

Discus and support Video file framerate trouble in Windows 10 Network and Sharing to solve the problem; I have a .mpg file from a ION VCR 2 PC. When I look at the properties of the file, it says the framerate is 29.97fps. However, when I play the file in... Discussion in 'Windows 10 Network and Sharing' started by LPlamondon, Aug 31, 2019.

  1. Video file framerate trouble


    I have a .mpg file from a ION VCR 2 PC. When I look at the properties of the file, it says the framerate is 29.97fps. However, when I play the file in Media Player Classic, and only in that particular app, the video plays fluidly and you can clearly see it plays in 60fps. Why is this happening and how can I have the computer recognize the correct framerate so I can use the video in 60fps in different apps like a video editing app?

    Thanks.


    ***moved on english forum***

    :)
     
    LPlamondon, Aug 31, 2019
    #1

  2. Trying to boost framerate of a video and MEgui isn't working properly.

    I am trying to double the framerate using interpolation to make a video look nice and smooth, and I am following this guide: (Convert videos to 60fps (Updated 21 May 2015) | Spirton).

    I have found a few errors along the way however. The first being that when I try to update MEgui, when it reboots it says cannot run updater.

    The second problem is that when I download MKV Toolkit and try to run the file listed in the guide (mkvmerge GUI), it is not on my computer, the file in that location is called MKVToolNix GUI.

    The third and the major problem (as it is the one that I can't get past) is that when I try to add a video file to MEgui (step 9), MEgui shows an error when trying to open the file. The error can be seen (https://imgur.com/a/24obM7N) (it's the first picture),
    and then after clicking okay on that error there is nothing in the input file box, and after a while MEgui will crash (error is picture 2 (https://imgur.com/a/24obM7N)).

    I am not sure how to fix this, it is frustrating. Does anybody know how to fix this?

    P.S. I am on Windows 10.

    Moved from: Windows / Windows 10 / Performance & system failures
     
    EthanGascoigne, Aug 31, 2019
    #2
  3. MP4 Personal Video files lag after August 2016 update (windows 10)

    Hi Nicki,

    Do not worry we will help you with this issue.

    Try few of the troubleshooting steps below and check if it helps.

    Step 1: I suggest you to run Video playback troubleshooter and check

    • Press Windows key from the keyboard, type
      Troubleshooting and select it.
    • Click on view all option on the upper left corner of
      Troubleshooting window.
    • Select the Video playback options from the list.
    • Click Next to run the troubleshooter.

    Step 2: I suggest you to copy the files from your computer to another working computer and check if you are able to access them.

    This will let us know if the issue is with specific files types on your computer.

    Hope it helps. Update of the status of accessing MP4 Personal Video files for further assistance.

    Thank you.
     
    Deepika Gowda, Aug 31, 2019
    #3
  4. Video file framerate trouble

    Trouble playing videos after windows 10 upgrade

    Hi,

    Thank you for posting your query in Microsoft Community. We are glad to help you.



    Please share the following details:


    • Do you face the same issue while playing the saved videos?

    • What happens when you try to play videos?

    • Is this issue confined to any specific video file or with all the video files?

    • What is the file format of the Video file?

    • Have you tried playing videos using Internet Explorer?
    If not, try to play using Internet Explorer and check for the issue.



    I suggest you to try the below methods:

    Method 1: Run the Video Playback troubleshooter.

    Follow the below steps:

    1. Type troubleshooting in the search bar.

    2. Select Troubleshooting.

    3. Select View all on the top left corner.

    4. Click on Video Playback.

    5. Follow the on-screen instructions to run the troubleshooter.



    If the issue persists then follow the below method.

    Method 2: I suggest you to delete browsing history, cookies and cached and check.

    • Open Microsoft edge and click on () button.
    • Go to settings and click on Choose what to clear
      tab under clear browsing data.
    • And clear browsing history, cached and cookies.


    Hope this information helps. Do contact us with the required information to help you further. We will be happy to assist.



    Thank you.
     
    Jenith_James, Aug 31, 2019
    #4
Thema:

Video file framerate trouble

Loading...
  1. Video file framerate trouble - Similar Threads - Video file framerate

  2. Trouble importing photos and videos to computer...

    in Windows 10 BSOD Crashes and Debugging
    Trouble importing photos and videos to computer...: I have a Dell Inspiron 15 3000 series laptop running Windows 10. My photos app is having no trouble importing photos, it’s finishing the import and “adding photos to the collection” that I’m having trouble with it. I just imported videos off my video camera (JVC) and the...
  3. trouble recognizing .jpg files

    in Windows 10 Support
    trouble recognizing .jpg files: I recently bought a new computer and transferred all of my old photos over, which are .jpg files. When I go in through my folders (thru my desktop, for example) they are there. When I go in through a website (to upload) or to load some pictures to a slideshow on my desktop,...
  4. Trouble Downloading Some Files

    in Windows 10 Installation and Upgrade
    Trouble Downloading Some Files: Hello, I recently switched to a SSD for my drive on my computer and I am suddenly having trouble downloading some things. Some downloads fly by with no errors but a lot of games will come up with the error: Cannot locate file, or cannot find game file. This happens when...
  5. Technical Trouble with Media Player/Videos not Playing

    in Windows 10 Drivers and Hardware
    Technical Trouble with Media Player/Videos not Playing: Having technical issues with my media player not working/videos not playing. This error just came up. Undefined Error Code" Append_Buffer_Err Failed to execute appendBuffer or SourceBuffer: The HTML MediaElement. error is not null. Any clue what I should do....
  6. Trouble with Microsoft Wireless Video Adapter

    in Windows 10 Drivers and Hardware
    Trouble with Microsoft Wireless Video Adapter: A couple of weeks ago my OS became corrupted and I had to restore to an earlier point. That worked so well that documents I had created after that point were even saved. The only thing that seems to be having trouble is my Microsoft Wireless Video Adapter. When I attempt to...
  7. Having trouble deleting this file

    in Windows 10 Support
    Having trouble deleting this file: [img] I want to delete this file but every time I click on it this pops up and I can't delete it. 47737
  8. Trouble with Video Editing software

    in Windows 10 Support
    Trouble with Video Editing software: I'm coming to the end of my rope here. Win8.1 32bit OS. My audio/video editing needs are relatively simple, yet I only seem to find programs which are insultingly simplistic and don't offer the functions I need; needlessly overly complicated, or they do not work just right...
  9. Having trouble with video playback

    in Windows 10 Support
    Having trouble with video playback: I have been working on windows since 3.1 and win 10 is definitely the glitchiest. I have a coupe of problems. First: I have trouble playing videos on certain sites. The one where I have the biggest problem is TMZ but that is not the only site. Videos on youtube are fine....
  10. Trouble running online videos/Executing games

    in Windows 10 Support
    Trouble running online videos/Executing games: For about 12 hours now my laptop has been unable to run any videos from online sources. I arrived last night from a flight to try and run a youtube video, only to have it not load and ask me to reboot my device. I did, and tried again, only to have no videos load from any...